Perodua Alza Owners Club

Car One Moment, MPV The Next
It is currently Fri Apr 25, 2014 5:45 pm

All times are UTC + 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ]  Go to page 1, 2  Next

Author Message
PostPosted: Thu Mar 29, 2012 6:19 pm 
Offline
MAOC Registered Member
User avatar

Joined: Sun Jan 24, 2010 12:59 pm
Posts: 1532
Location: lembah klang (shah alam-pantai dalam-petaling jaya)
MAOC NO.: 072 (CR)
kaedah penyelesaian utk bantu diri anda dri muflis dan bangkrapsi kerana kredit kad.
-tak perlu payslip dan document
-hanya dptkan sedikit maklumat utk ditukarkan ke terma byr bulanan.
-tak perlu pinjaman personal loan langsung
-bayar bulanan juga kpd bank kredit kad anda sendiri.
-pilihan isntallment ikut 12bln,18 bln,24 bln, 36 bln..
-bukan perniagaan ah-long
-sampai bila nak byr minimum charge?
-selamat,save wang,terhindar dri beban kredit kad.
-juga anda boleh selidik dahulu syarikat di ssm (syarikat berdaftar) yg telah lebih6thn beroperasi dan diakui menyelamatkan ramai org dri bangkrap.

cth: baki kad rm7800...had max rm9,000
minimum charge kredit kad sebulan yg perlu bayar rm1500...
apabila tukar kpd term loan hanya rm430 selama 18 bulan (1 thn setengah)
baki statment jadi rm0.
bayar rm430 di bank kad kredit anda sendiri..

call/sms utk penerangan lanjut; 0183988225 sham78.
area kl.


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

_________________
Image

Sales Advisor Perodua & supplyer Accessory OEM Perodua. Click here >>> http://shamperodua78.blogspot.com/


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Mar 30, 2012 11:48 pm 
Offline
MAOC Registered Member
User avatar

Joined: Mon Jan 24, 2011 1:39 pm
Posts: 694
Location: Subang Jaya / Cheras
MAOC NO.: 672 (CR)
sham78 wrote:
kaedah penyelesaian utk bantu diri anda dri muflis dan bangkrapsi kerana kredit kad.
-tak perlu payslip dan document
-hanya dptkan sedikit maklumat utk ditukarkan ke terma byr bulanan.
-tak perlu pinjaman personal loan langsung
-bayar bulanan juga kpd bank kredit kad anda sendiri.
-pilihan isntallment ikut 12bln,18 bln,24 bln, 36 bln..
-bukan perniagaan ah-long
-sampai bila nak byr minimum charge?
-selamat,save wang,terhindar dri beban kredit kad.
-juga anda boleh selidik dahulu syarikat di ssm (syarikat berdaftar) yg telah lebih6thn beroperasi dan diakui menyelamatkan ramai org dri bangkrap.

cth: baki kad rm7800...had max rm9,000
minimum charge kredit kad sebulan yg perlu bayar rm1500...
apabila tukar kpd term loan hanya rm430 selama 18 bulan (1 thn setengah)
baki statment jadi rm0.
bayar rm430 di bank kad kredit anda sendiri..

call/sms utk penerangan lanjut; 0183988225 sham78.
area kl.


mcm mana mau buat mcm ni...bayar kepada siapa punya bank? x faham skim ni lah...

_________________
MAOC 672 / KPMM 228
Image
cctung80

Image

Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Apr 01, 2012 10:54 am 
Offline
MAOC Registered Member

Joined: Fri Jul 09, 2010 9:26 am
Posts: 150
Location: Kemaman
MAOC NO.: 398 (ECR)
kalau sistem yg sama, saya pernah pergi bertanya dgn sistem ni kat Sunway, opis dia hanya sebuah Laptop je, lps tu sistem dia hanya bincang dgn Bank yg terlibat dan mohon kadar yg terendah dgn tempoh yg tertentu, bayar tetep pd bank yg sama, dlm sistem pengurusan ini pihak yg menguruskan akan dpt percent yg tinggi dari pinjaman kita.
siap dia nak ajar kat saya kalau jumlah yg besar lg besar kita dpt, dlm 4 kad kita dpt uruskan emmm kita blh selesai kad kita yg terhutang dlm rm 8k,
maaf kalau sistem ni berlainan, maaf banyak2


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Apr 05, 2012 5:12 pm 
Offline
MAOC Registered Member
User avatar

Joined: Sun Jan 24, 2010 12:59 pm
Posts: 1532
Location: lembah klang (shah alam-pantai dalam-petaling jaya)
MAOC NO.: 072 (CR)
Zulkifli wrote:
kalau sistem yg sama, saya pernah pergi bertanya dgn sistem ni kat Sunway, opis dia hanya sebuah Laptop je, lps tu sistem dia hanya bincang dgn Bank yg terlibat dan mohon kadar yg terendah dgn tempoh yg tertentu, bayar tetep pd bank yg sama, dlm sistem pengurusan ini pihak yg menguruskan akan dpt percent yg tinggi dari pinjaman kita.
siap dia nak ajar kat saya kalau jumlah yg besar lg besar kita dpt, dlm 4 kad kita dpt uruskan emmm kita blh selesai kad kita yg terhutang dlm rm 8k,
maaf kalau sistem ni berlainan, maaf banyak2



Memang diorang cas percent sekali shj..beza boleh tgok kat jadual bwh..klu mampu byr terus habis k.kad. tak mampu tu yg adanya plan ni.ni kat opis ampang...syarat selagi tak kena blok kredit kad boleh ditukar ke installment..

TAHUN 1 2 3
NORMAL KREDIT KAD 18% 36% 54%
INSTALLMENT 13% 21% 24%
SAVE 5% 15% 30%

yg penting bila dah full settle, statment jadi rm0 baki..dan tinggal hanya baki installment shj amount yg sama kena byr smpi habis tempoh.

sbb aku tgah buat...baki rm4700..buat 18 bulan sebulan rm295..hah

_________________
Image

Sales Advisor Perodua & supplyer Accessory OEM Perodua. Click here >>> http://shamperodua78.blogspot.com/


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Apr 05, 2012 5:27 pm 
Offline
MAOC Registered Member
User avatar

Joined: Mon Jan 24, 2011 1:39 pm
Posts: 694
Location: Subang Jaya / Cheras
MAOC NO.: 672 (CR)
sham78 wrote:
Zulkifli wrote:
kalau sistem yg sama, saya pernah pergi bertanya dgn sistem ni kat Sunway, opis dia hanya sebuah Laptop je, lps tu sistem dia hanya bincang dgn Bank yg terlibat dan mohon kadar yg terendah dgn tempoh yg tertentu, bayar tetep pd bank yg sama, dlm sistem pengurusan ini pihak yg menguruskan akan dpt percent yg tinggi dari pinjaman kita.
siap dia nak ajar kat saya kalau jumlah yg besar lg besar kita dpt, dlm 4 kad kita dpt uruskan emmm kita blh selesai kad kita yg terhutang dlm rm 8k,
maaf kalau sistem ni berlainan, maaf banyak2



Memang diorang cas percent sekali shj..beza boleh tgok kat jadual bwh..klu mampu byr terus habis k.kad. tak mampu tu yg adanya plan ni.ni kat opis ampang...syarat selagi tak kena blok kredit kad boleh ditukar ke installment..

TAHUN 1 2 3
NORMAL KREDIT KAD 18% 36% 54%
INSTALLMENT 13% 21% 24%
SAVE 5% 15% 30%

yg penting bila dah full settle, statment jadi rm0 baki..dan tinggal hanya baki installment shj amount yg sama kena byr smpi habis tempoh.

sbb aku tgah buat...baki rm4700..buat 18 bulan sebulan rm295..hah


kalau masuk plan ni...tiap2 bulan kena bayar kat siapa?

_________________
MAOC 672 / KPMM 228
Image
cctung80

Image

Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Apr 05, 2012 6:42 pm 
Offline

Joined: Wed Aug 18, 2010 1:23 pm
Posts: 2820
cctung80 wrote:
sham78 wrote:
Zulkifli wrote:
kalau sistem yg sama, saya pernah pergi bertanya dgn sistem ni kat Sunway, opis dia hanya sebuah Laptop je, lps tu sistem dia hanya bincang dgn Bank yg terlibat dan mohon kadar yg terendah dgn tempoh yg tertentu, bayar tetep pd bank yg sama, dlm sistem pengurusan ini pihak yg menguruskan akan dpt percent yg tinggi dari pinjaman kita.
siap dia nak ajar kat saya kalau jumlah yg besar lg besar kita dpt, dlm 4 kad kita dpt uruskan emmm kita blh selesai kad kita yg terhutang dlm rm 8k,
maaf kalau sistem ni berlainan, maaf banyak2



Memang diorang cas percent sekali shj..beza boleh tgok kat jadual bwh..klu mampu byr terus habis k.kad. tak mampu tu yg adanya plan ni.ni kat opis ampang...syarat selagi tak kena blok kredit kad boleh ditukar ke installment..

TAHUN 1 2 3
NORMAL KREDIT KAD 18% 36% 54%
INSTALLMENT 13% 21% 24%
SAVE 5% 15% 30%

yg penting bila dah full settle, statment jadi rm0 baki..dan tinggal hanya baki installment shj amount yg sama kena byr smpi habis tempoh.

sbb aku tgah buat...baki rm4700..buat 18 bulan sebulan rm295..hah


kalau masuk plan ni...tiap2 bulan kena bayar kat siapa?


Pay to ur same bank as ur credit card means that if u wanna settle ur Maybank credit card after sign up the package then u just need to pay the installment amount to ur Maybank credit card account with standard installment charge...correct me if I'm wrong


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Apr 12, 2012 10:59 am 
Offline
MAOC Registered Member
User avatar

Joined: Sun Jan 24, 2010 12:59 pm
Posts: 1532
Location: lembah klang (shah alam-pantai dalam-petaling jaya)
MAOC NO.: 072 (CR)
yup betui..proses dia cem ni...

baki hutang k.kad---pilih nak ambik tempoh 18,24 atau 36bln---tukar ke installment---baki statment anda AKAN jadi rm0----seterusnya byr installment di bank kad itu sendiri smpi habis(mengikut jumlah dan tempoh yg anda sendiri pilih)---settle !

Syarat-syarat nak memohon:
-Kad Kredit masih aktif(belum kena blok, kalau kena blok, boleh suruh bank unblock kan..
-Bawa copy i/c
-boleh buat 1 atau lebih kad utk plan installmen ni.

utk pengiraan bayaran bulanan plan ini, sila pm/sms:

-jenis cr card visa atau masterkad shj
-brapa cr limit
-outstanding bal
-available credit
(kita akan replay pilihan monthly installment dari18-36 bln ikut kemampuan anda)

Lepas tu boleh fikir nak buat ke tak nak..(logiknya sampai bila asyik nak byr minimum..YANG PASTIi interest tiap bulan makin tinggi selagi anda berterusan membayar minimum)

sms/call: 0183988225 sham78 kl..nak tgok contoh nanti sy sertakan sample baki kad maybank rm7500 yg jadi rm0.
Image

_________________
Image

Sales Advisor Perodua & supplyer Accessory OEM Perodua. Click here >>> http://shamperodua78.blogspot.com/


Last edited by sham78 on Thu Apr 12, 2012 11:29 am, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Apr 12, 2012 11:28 am 
Offline
MAOC Registered Member
User avatar

Joined: Mon Jan 24, 2011 1:39 pm
Posts: 694
Location: Subang Jaya / Cheras
MAOC NO.: 672 (CR)
sham78 wrote:
yup betui..proses dia cem ni...

baki hutang k.kad---pilih nak ambik tempoh 18,24 atau 36bln---tukar ke installment---baki statment anda AKAN jadi rm0----seterusnya byr installment di bank kad itu sendiri smpi habis(mengikut jumlah dan tempoh yg anda sendiri pilih)---settle !

Syarat-syarat nak memohon:
-Kad Kredit masih aktif(belum kena blok, kalau kena blok, boleh suruh bank unblock kan..
-Bawa copy i/c
-boleh buat 1 atau lebih kad utk plan installmen ni.

utk pengiraan bayaran bulanan plan ini, sila pm/sms:

-jenis cr card
-brapa cr limit
-outstanding bal
-available credit
(kita akan replay pilihan monthly installment dari18-36 bln ikut kemampuan anda)

Lepas tu boleh fikir nak buat ke tak nak..(logiknya sampai bila asyik nak byr minimum..YANG PASTIi interest tiap bulan makin tinggi selagi anda berterusan membayar minimum)

sms/call: 0183988225 sham78 kl..nak tgok contoh nanti sy sertakan sample baki kad maybank rm7500 yg jadi rm0.
Image


kenapa kalau k.kredit kena block x boleh buat plan ini...banyak bank x mau unblockkan kalau sudah block until settle over limit charges...mcm citibank, diorg x mau unblock kan...kalau mcm ni mcm mane ye...

_________________
MAOC 672 / KPMM 228
Image
cctung80

Image

Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Apr 12, 2012 12:06 pm 
Offline
MAOC Registered Member
User avatar

Joined: Sun Jan 24, 2010 12:59 pm
Posts: 1532
Location: lembah klang (shah alam-pantai dalam-petaling jaya)
MAOC NO.: 072 (CR)
Quote:
kenapa kalau k.kredit kena block x boleh buat plan ini...banyak bank x mau unblockkan kalau sudah block until settle over limit charges...mcm citibank, diorg x mau unblock kan...kalau mcm ni mcm mane ye...


kad Bila kes kena blok sebarang apa2 transaksi lagsung tak boleh buat/gerak..kena block ni ada 2...
# satu block permenant maksud dah nak blacklist dah tu,ni kes tak boleh buat..
# kedua kena blok sbb 3 bln tak bayar cth..boleh minta budi bicara bank slowtalk kat bank tu cara/ minimum utk buka dari bloking transaksi ni supaya penukaran plan boleh buat.
bila dah unblock..boleh cepat2 pilih plan dan tempoh dan proses penukaran plan berlaku. kad jadi rm0..

_________________
Image

Sales Advisor Perodua & supplyer Accessory OEM Perodua. Click here >>> http://shamperodua78.blogspot.com/


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Apr 12, 2012 12:25 pm 
Offline
MAOC Registered Member
User avatar

Joined: Mon Jan 24, 2011 1:39 pm
Posts: 694
Location: Subang Jaya / Cheras
MAOC NO.: 672 (CR)
sham78 wrote:
Quote:
kenapa kalau k.kredit kena block x boleh buat plan ini...banyak bank x mau unblockkan kalau sudah block until settle over limit charges...mcm citibank, diorg x mau unblock kan...kalau mcm ni mcm mane ye...


kad Bila kes kena blok sebarang apa2 transaksi lagsung tak boleh buat/gerak..kena block ni ada 2...
# satu block permenant maksud dah nak blacklist dah tu,ni kes tak boleh buat..
# kedua kena blok sbb 3 bln tak bayar cth..boleh minta budi bicara bank slowtalk kat bank tu cara/ minimum utk buka dari bloking transaksi ni supaya penukaran plan boleh buat.
bila dah unblock..boleh cepat2 pilih plan dan tempoh dan proses penukaran plan berlaku. kad jadi rm0..


kalau kad sudah over limit block pun boleh buat ke...

_________________
MAOC 672 / KPMM 228
Image
cctung80

Image

Image


Top
 Profile  
 
 

 

 
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosted by Exabytes Semi Dedicated Server
Partner Site : Proton Inspira Club ,Proton Preve Club

Portal by phpBB3 Portal © phpBB Türkiye
[ Time : 0.130s | 16 Queries | GZIP : Off ]